top of page

Föreningsinformation

Uppdaterat: 27 feb. 2022



Vi i styrelsen tÀnkte försöka oss pÄ att lite dÄ och dÄ sammanfatta för alla medlemmar om saker som hÀnder i vÄra hus som vi alla Àger tillsammans.


Vi hÄller som bÀst pÄ med att ta in offerter för den stora fasadrenoveringen som Àr planerad att pÄbörjas nÀsta Är. Tack till alla som rapporterade in skador som ni sett pÄ huset som Àr en del av underlaget till offerterna. Vi har nyligen haft en genomgÄng och justering av hissarna sÄ att de ska fungera smidigare och tystare. VÄra gemensamma utrymmen fÄr sig just en uppfrÀschning dÀr slitage och skavanker mÄlas bort.


TrÀdgÄrdsgruppen med flera jobbar vidare med att förfina fastighetens uttryck för allas gemensamma trivsel. Bland annat finns ett förslag pÄ hÀngande vÀxter pÄ rÀckena till loftgÄngarna, enhetliga avskÀrmningar vid entréerna samt enhetliga uteplatser mot kajen.


Just nu Àr det ett par medlemmar som har problem med TV-signaler. Detta beror pÄ mottagare som gÄtt sönder och reservdelar som utgÄtt. VÄrt avtal med Tele2 löper ut först den 31/12 men vi tittar pÄ lösningar tillsammans med Tele 2 som att uppgradera vÄrt Koax-nÀt och teckna gruppavtal dÀrigenom eller att ta över vÄrt fibernÀt och leverera dÀr.


Bokning av tvÀttstugan Àr ett gissel. Föreningens IT-system Àr gamla och sattes upp under en tid dÄ föreningens ekonomi var betydligt sÀmre Àn den Àr idag. DÀrför Àr det nÄgot av en "hemmasnickrad" lösning med begagnad hÄrdvara och diverse olika speciallösningar. I fallet med tvÀttstugebokningen Àr problemet att vi inte lyckats installera ett giltigt certifikat pÄ den server dÀr systemet rullar. Tidigare var servern placerad lokalt hÀr i vÄrt teknikrum och dÄ var problemet att bredbandsleverantören inte kunde erbjuda oss statiskt IP. Vi har nu flyttat vÄr server till en hostingpartner och satt dem i kontakt med ASSA som tillhandahÄller vÄrt passersystem. TyvÀrr har de fortfarande inte lyckats installera rÀtt certifikat pÄ servern. Det Àr frustrerande och vi hÄller pÄ att undersöka olika alternativ. VÄrt hetaste alternativ just nu Àr en app-lösning för bokning. I denna ingÄr Àven att kunna lÄsa upp entrédörrarna med mobiltelefon. För Emanuel i styrelsen, som blivit förste tvÀttstugebokare till alla som inte kommer Ät, fungerar det pÄ PC och Chrome. SÄ testa det om ni har möjlighet.


GĂ€stlĂ€genheten har utnyttjats tĂ€mligen frekvent och Ă€ven denna ska kunna bokas med den app-lösning som vi tittar pĂ„. Tills vidare gĂ€ller att mejla styrelsen för att boka. PĂ„ förra styrelsemötet beslutade vi komplettera inredningen i lĂ€genheten med en soffa till. Föreningen har ocksĂ„ fĂ„tt till skĂ€nks en TV till lĂ€genheten – tack familjen Pastarus!


NÀr det var som kallast i vintras upplevde nÄgra problem med vÀrmen. Detta Àr ÄtgÀrdat. Det var första gÄngen vÄrt nya styrsystem fick bekÀnna fÀrg. En instÀllning lite djupare i programvaran Àndrades och löste problemet. Det gÄr att justera rumstemperaturen nÄgon grad upp eller ner genom att:

  • Justera termostat i respektive rum.

  • Hallen regleras för hand med en vitgrĂ„ knopp i raden av ventiler/hattar. Medsols stĂ€nger / motsols öppnar ventilen.

  • Ifall man vill ha in max flöde i ett rum ska man dra ner pĂ„ rumstermostater för andra rum.

  • Ha för vana att hĂ„lla dörrar till angrĂ€nsande rum stĂ€ngda om man exempelvis önskar kallare i sovrummet.

En Facebookgrupp har skapats dÀr vi medlemmar kan dela information med varandra. Sök pÄ Brf Sjöportalen och be om att fÄ gÄ med. Officiell föreningsinformation kommer alltid att delas via anslag eller hemsida. Det var allt för denna gÄng.


HĂ€lsningar Styrelsen



45 visningar

Senaste inlÀgg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page