top of page

Föreningsinformation

Uppdaterat: 27 feb. 2022Vi i styrelsen tänkte försöka oss på att lite då och då sammanfatta för alla medlemmar om saker som händer i våra hus som vi alla äger tillsammans.


Vi håller som bäst på med att ta in offerter för den stora fasadrenoveringen som är planerad att påbörjas nästa år. Tack till alla som rapporterade in skador som ni sett på huset som är en del av underlaget till offerterna. Vi har nyligen haft en genomgång och justering av hissarna så att de ska fungera smidigare och tystare. Våra gemensamma utrymmen får sig just en uppfräschning där slitage och skavanker målas bort.


Trädgårdsgruppen med flera jobbar vidare med att förfina fastighetens uttryck för allas gemensamma trivsel. Bland annat finns ett förslag på hängande växter på räckena till loftgångarna, enhetliga avskärmningar vid entréerna samt enhetliga uteplatser mot kajen.


Just nu är det ett par medlemmar som har problem med TV-signaler. Detta beror på mottagare som gått sönder och reservdelar som utgått. Vårt avtal med Tele2 löper ut först den 31/12 men vi tittar på lösningar tillsammans med Tele 2 som att uppgradera vårt Koax-nät och teckna gruppavtal därigenom eller att ta över vårt fibernät och leverera där.


Bokning av tvättstugan är ett gissel. Föreningens IT-system är gamla och sattes upp under en tid då föreningens ekonomi var betydligt sämre än den är idag. Därför är det något av en "hemmasnickrad" lösning med begagnad hårdvara och diverse olika speciallösningar. I fallet med tvättstugebokningen är problemet att vi inte lyckats installera ett giltigt certifikat på den server där systemet rullar. Tidigare var servern placerad lokalt här i vårt teknikrum och då var problemet att bredbandsleverantören inte kunde erbjuda oss statiskt IP. Vi har nu flyttat vår server till en hostingpartner och satt dem i kontakt med ASSA som tillhandahåller vårt passersystem. Tyvärr har de fortfarande inte lyckats installera rätt certifikat på servern. Det är frustrerande och vi håller på att undersöka olika alternativ. Vårt hetaste alternativ just nu är en app-lösning för bokning. I denna ingår även att kunna låsa upp entrédörrarna med mobiltelefon. För Emanuel i styrelsen, som blivit förste tvättstugebokare till alla som inte kommer åt, fungerar det på PC och Chrome. Så testa det om ni har möjlighet.


Gästlägenheten har utnyttjats tämligen frekvent och även denna ska kunna bokas med den app-lösning som vi tittar på. Tills vidare gäller att mejla styrelsen för att boka. På förra styrelsemötet beslutade vi komplettera inredningen i lägenheten med en soffa till. Föreningen har också fått till skänks en TV till lägenheten – tack familjen Pastarus!


När det var som kallast i vintras upplevde några problem med värmen. Detta är åtgärdat. Det var första gången vårt nya styrsystem fick bekänna färg. En inställning lite djupare i programvaran ändrades och löste problemet. Det går att justera rumstemperaturen någon grad upp eller ner genom att:

  • Justera termostat i respektive rum.

  • Hallen regleras för hand med en vitgrå knopp i raden av ventiler/hattar. Medsols stänger / motsols öppnar ventilen.

  • Ifall man vill ha in max flöde i ett rum ska man dra ner på rumstermostater för andra rum.

  • Ha för vana att hålla dörrar till angränsande rum stängda om man exempelvis önskar kallare i sovrummet.

En Facebookgrupp har skapats där vi medlemmar kan dela information med varandra. Sök på Brf Sjöportalen och be om att få gå med. Officiell föreningsinformation kommer alltid att delas via anslag eller hemsida. Det var allt för denna gång.


Hälsningar Styrelsen45 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Städdagar!

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page